E-bike kopen, waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een e-bike in Arnhem? Er zijn diverse winkels en websites waar je terecht kunt. Maar wat zijn de voordelen ten opzichte van een gewone fiets? En waar moet je op letten bij het kopen van een e-bike in Arnhem?

E-bike

Een e-bike is, zoals je waarschijnlijk al weet, een elektrische fiets. Dit wil zeggen dat je, tijdens het fietsen, wordt ondersteund door een elektrische motor. Deze wordt aangedreven via een accu. De accu dien je een keer in de zoveel tijd op te laden, de actieradius verschilt per accu. Er zijn diverse e-bikes in de handel. Zo zit bij de een de accu in het midden in het frame weggewerkt. Dat is handig omdat dan het zwaartepunt van de fiets ook in het midden blijft. Bij de ander zit de accu onder de bagagedrager. Het voordeel hiervan is dat je de accu gemakkelijk uit de fiets kunt nemen om hem bijvoorbeeld binnen op te laden.

Voordelen

De voordelen van een e-bike is met name dat je van een fietstocht kunt genieten zonder hele zware inspanning te moeten leveren. Ook als je niet zo sterk bent in je benen kan een e-bike een uitkomst zijn. Je blijft immers in beweging maar het is niet meer zo zwaar als een normale fiets. Op het stuur zit een fietscomputer gemonteerd. Zo kun je zelf gemakkelijk instellen hoeveel trapondersteuning je op dat moment wilt. Op deze manier blijf je langer mobiel en in beweging.

Aandachtspunten

Er zijn diverse dingen waar je rekening mee kunt houden als je een e-bike wilt kopen. Bedenk vooral waar je de e-bike voor wilt gaan gebruiken, zijn dat korte of lange afstanden? Zo kun je beter bepalen hoe sterk de accu moet zijn. Hang je hem wel eens achter de auto? Dan moet de fiets niet te zwaar zijn. Daarnaast kun je letten op de dingen waar je bij een gewone fiets ook op let, zoals de framehoogte en de manier van remmen.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *