EVA foam: hét materiaal voor iedere theater en cosplay fanaat

Als je erg actief bent in de wereld van theater en/of cosplay dan heb je er vast wel eens van gehoord: EVA foam. Het wordt vooral gebruikt voor het maken van accessoires zoals wapens en harnassen. Het is namelijk wel zo fijn dat jij je tegenspeler gewoon een lekkere tik kunt geven met jouw strijdbijl zonder dat het pijn doet! Omdat dit type foam heerlijk makkelijk te bewerken is, is het ook heel erg geschikt voor de beginnende cosplayer. Het is namelijk verkrijgbaar in verschillende diktes, vanaf een dikte van ongeveer 2 millimeter tot een dikte van wel enkele centimeters! Daarnaast is het compleet slijtvast, zacht maar stevig en makkelijk te verven. Dit maakt het dus geschikt voor praktisch alle denkbare wapens, accessoires en maskers die je maar kunt bedenken.

Daarnaast is het ook nog eens supergoedkoop! Er is dus geen enkele reden om er niet een middagje mee bezig te gaan. De kans dat je eindigt met een kwalitatief goede uitkomst is groot. 

Van geweren tot bloemen, alles kan

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het vredelievende type bent. In dat geval kun je natuurlijk ook bloemen maken die nooit zullen verwelken! Het enige wat je daar voor nodig hebt is een relatief dunne plak EVA foam, een aantal markers, een lijmpistool een een stokje. Er zijn genoeg simpele handleidingen te vinden op het internet. Probeer er op los! Verder kun je niet alleen zwaarden en bijlen maar ook modernistische geweren maken uit een beetje foam. Met een paar uur werk kun je al een relatief realistisch model in elkaar lijmen. Let alleen wel op waar je hem op richt

Een fantasiewezen worden? Geen probleem!

Naast accessoires kun je ook simpele protheses maken uit EVA foam. Elven oren zijn bijvoorbeeld prima te produceren met dit materiaal. Het is makkelijk te kleuren en matcht dus met enig werk jouw gelaatskleur. Ook kun je ze gebruiken om hoorns of misschien zelfs ellenlange vingernagels te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *