Herstellen in een privékliniek

De burn-out. Je hoort het steeds vaker. In een tijd van prestatiedruk, efficiëntie en perfectionisme ervaren veel mensen steeds meer stress als gevolg van hun werk. Bijna iedereen kent wel iemand die een burn-out heeft (gehad). Misschien heb je het zelf wel gehad. Bij een burn-out is het zeer belangrijk om in alle rust te kunnen herstellen en genoeg tijd voor jezelf te kunnen nemen. Dat kan thuis, maar je kunt ook kiezen voor herstel in een privékliniek.

 

Wat doe je in een privékliniek?

In een kliniek voor burn-outklachten krijg je alle ruimte om bij te kunnen komen. Dit gaat meestal in een intensief traject in de vorm van een aantal weken; je wilt niet ‘eventjes’ van de ergste stress af en weer door, maar wilt liever op lange termijn voorkomen dat de burn-out nog eens terugkomt. De kliniek biedt vaak appartementen waarin je je eigen ruimte hebt. Tijdens het traject is er vaak een intensief programma van verschillende therapie-onderdelen. Daarnaast hebben sommige klinieken ook luxe sport- en ontspanningsmogelijkheden, zoals een sauna, zwembad, massagezaal of fitnesszaal.

 

De voordelen

Natuurlijk is het volledig aan jou om te kiezen waar je gaat herstellen. En hoewel er zeker wel een prijs aan zo’n kliniek zit, biedt het voordelen boven herstel in eigen huis. Zo kun je je beter losmaken van je werk en omgeving. Je bent even helemaal weg van alles en iedereen wat je hoofd zo druk maakt, en kunt je helemaal richten op jezelf. Ook zijn de therapeuten en behandelaren in de kliniek altijd dichtbij wanneer je ze nodig hebt. De sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn ontzettend fijn om van gebruik te kunnen maken voor je herstel. Gun jezelf die ontspanning, die extra luxe en de mogelijkheid om je hoofd helemaal goed leeg te maken. Of je die nu in een privé kliniek of in je eigen huis vindt, dat biedt de beste basis voor je herstel.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *