Ondernemers moeten zorgen voor een integere bedrijfsvoering

Ben je ondernemer? Dan moet je zorgen voor een integere bedrijfsvoering. Om te kunnen zorgen voor een integere bedrjifsvoering moet een ondernemer zijn klanten kennen. CDD (staat voor Customer Due Diligence) heeft betrekking op het kennen van zijn klanten door een ondernemer. Een ondernemer wil natuurlijk geen zaken doen met zakenrelaties die het voortbestaan van zijn onderneming in gevaar kunnen brengen. Wanneer loopt een ondernemer vrijwel geen risico wat betreft zijn identiteit? Als hij hij zijn klanten zoveel mogelijk onderzoekt. Ondernemers kunnen daarbij gebruik maken van producten die gebaseerd zijn op de de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.

Ondernemers moeten hun klanten screenen

Ben je ondernemer? Dan moet je jouw klanten screenen. Je hoeft geen uitstekende speurneus te zijn om dat op de juiste wijze te doen. Je kunt immers  beschikken over software die het regelmatig screenen van klanten eenvoudig maakt. Door het gebruiken van de juiste softwareproducten kan een ondernemer zijn bedrijf beschermen tegen klanten die willen frauderen. Klanten met wie een ondernemer zaken doet  kunnen met behulp van de software eenvoudig worden gescreend, er kan worden nagegaan of het identiteitsbewijs van een klant echt is en er kan een KvK-uittreksel worden toegevoegd aan het dossier van een klant. 

Een ondernemer kan witwassen, fraude en terrorisme tegengaan

Ben je ondernemer? Dan raak je natuurlijk niet graag betrokken bij witwassen, fraude of terrorisme, want als je daarbij betrokken raakt wordt het voortbestaan van jouw bedrijf in gevaar gebracht. Gelukkig is er een passende oplossing om jouw onderneming daartegen te beschermen. Een online oplossing maakt het voor ondernemers mogelijk om bedrijven of personen waarmee zaken wordt gedaan te checken. Een up-to-date softwarepakket maakt onder andere het checken van eenmalige transacties en intensieve monitoring mogelijk. Er is passende software beschikbaar voor onder andere geldhandelaren, geldverstrekkers, verzekeraars en makelaars. Met behulp van deze software kan een ondernemer Customer Due Diligence op de juiste manier vormgeven. Hij voldoet dan aan alle eisen in de Wwft wet.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *