Psychotherapie in Breda

Op zoek naar psychotherapie in Breda? Het doel van een coaching sessie bij psychotherapie is om jouw persoonlijke problemen in een ander daglicht te bekijken. Door een ander perspectief in te nemen kan het helpen om nieuwe inzichten te verkrijgen. Natuurlijk kun je problemen niet voorkomen want het hoort nu eenmaal bij het verloop van het leven. Soms verdwijnen problemen vanzelf maar het kan ook zijn dat ze je blijven hinderen in het dagelijks leven. Voelt het alsof je verstrikt bent in je problemen? Dan kan het een goede stap zijn om je in te schrijven voor psychotherapie. Wanneer de problemen jouw functioneren belemmeren kunnen relaties en werk er onder gaan lijden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Manier van coaching

Bij psychotherapie wordt er niet gelijk begonnen met het naarstig op zoek gaan naar de oplossing voor het probleem waar je mee zit. Door anders te kijken naar de situatie kun je al tot andere inzichten komen. Er worden verschillende invalshoeken aangereikt waardoor je jouw gedachten anders gaat bekijken. Het doel is dat de energie in jouw lichaam weer zal gaan stromen. Wanneer je beter in je vel zit kom je gemakkelijker tot beslissingen en vind je sneller inventieve oplossingen. Kom dus uit die negatieve spiraal door je in te schrijven voor psychotherapeutische coaching.

Psychotherapie en relatietherapie

Relatietherapie kan onderdeel zijn van een psychotherapeutische zienswijze. Deze vorm van therapie is gericht op stellen die elkaar niet goed begrijpen. Vaak spelen er problemen binnen het systeem waar je deel van uit maakt. Deze vorm van therapie is dan ook afgeleid uit de systeemtherapie. Het doel van relatietherapie is om inzicht te verkrijgen in de relatieproblemen die er spelen en hoe je daar met elkaar over communiceert. Hierdoor krijg je meer begrip voor de ander wat de onderlinge band kan versterken. In de therapie krijg je tools mee waardoor je beter met elkaar leert communiceren. In sommige gevallen wordt mindfulness aangeraden omdat je hierdoor beter je weg kunt vinden het oplossen van problemen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *