Rituele baden ter ontspanning

Wil jij jezelf even lekker verwennen? Rituele baden nemen heeft een helende werking waarbij je geestelijk en lichamelijk tot rust komt. Door middel van bijzondere geuren wordt jouw centrale zenuwstelsel beïnvloedt zodat je lichaam ontspant. Dit kan door middel van essentiële oliën zoals lavendel, pepermunt of citroengras og helende kruiden. Deze hebben positieve effecten op je gemoedstoestand zodat je even heerlijk kan ontspannen. Met rituele baden las jij een moment voor jezelf in waarbij je kan genieten van heerlijke warme en geuren. Zo kan jij de zorgen van de dag loslaten zodat je helemaal in het hier en nu kan zijn.

Ook als voetbad te gebruiken

Er zijn vele manieren om door middel van geuren te ontspannen. Rituele baden zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer je een groot bad hebt kan je je lichaam onderdompelen om heerlijk te genieten. Mocht je niet in het bezit zijn van een groot bad, kan je een ritueel bad ook als voetbad gebruiken. Zo kan je alsnog genieten van de helende werking van rituele baden. Er zitten vele zenuwuiteinden in de voeten waardoor ze erg gevoelig zijn voor invloeden. Zo werkt een warm voetbad ontspannend en help verkramping verminderen. Ook zorg het voor een verlaging van het stres hormoon cortisol. Dit bevordert je immuunsysteem en je nachtrust.

Waar kan je rituele baden doen?

Rituele baden kan je gemakkelijk bij jou thuis doen. Indien je een bad hebt kan je met essentiële oliën en kruiden heerlijke geuren toevoegen aan het bad. Brand een paar kaarsjes en doe het licht uit. Hierdoor voelt het als een echt helend ritueel waarbij je helemaal kan relaxen. Zet wat rustgevende muziek op geniet van de warme temperatuur van het bad. We vragen soms zo veel van onszelf dat we vergeten om even stil te staan. Hoe vaak heb je nu echt een moment voor jezelf? Met rituele baden zorg je dat je mentaal en lichamelijk tot rust komt. Hierdoor laadt je op en kan je weer met meer energie verder!

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *