Therapie voor burn-out in Zwolle

Op zoek naar therapie voor burn-out in Zwolle? Een vorm van therapie die veelvuldig wordt ingezet bij een burn-out is psychodynamische therapie. Dit is een vorm van bewegingstherapie en de visie hierachter is dat je door te bewegen emoties uit het lichaam kunt losmaken. Tijdens een sessie worden bewegingen gemaakt en vragen gesteld waardoor de balans in het lichaam wordt hersteld. Het doel is dat je je vrijer zult voelen en beter in je vel zit. Na een aantal sessies voel je weer meer energie door je lichaam stromen omdat er blokkades zijn opgelost. Ook kun je zo weer meer genieten van kleine dingen in het leven. Een andere pijler binnen deze therapievorm is de focus op controle want je hebt controle over je eigen leven ook al ervaar je dit misschien niet zo.

Hulp bij burn-out

Het gevoel van controleverlies kan bijdragen aan een het krijgen van een burn-out. Dit is ook de reden waarom daar in de therapie op wordt gefocust. Je leert inzien dat er wel degelijk dingen in het leven zijn waar je controle over hebt, zoals hoe je op situaties reageert. Verder krijg je inzicht in hoe je in bepaalde situaties in je leven terecht bent gekomen. Misschien had je dingen anders kunnen aanpakken waardoor je niet in een burn-out zou terecht zijn gekomen? Het is heel effectief om hier op terug te blikken zodat je een burn-out kunt voorkomen.

Multidisciplinaire kijk op een burn-out

Bij een burn-out is het belangrijk om het mentale en lichamelijk aspect mee te nemen. Niet alleen mentaal maar ook fysiek heeft een burn-out zijn weerslag. Er wordt tijdens de therapie daarom ook gekeken naar de onderliggende oorzaak. Sommige fysieke klachten kunnen namelijk veroorzaakt worden door externe factoren. Door er achter te komen waarom je deze klachten hebt kun je deze oplossen. Hierdoor voorkom je ook dat je er in de toekomst last van zal hebben.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *