Thuis een verpleegkundige regio Tilburg nodig?

Heb je, onverhoopt, een verpleegkundige in regio Tilburg nodig die bij jou thuis komt? Er zijn verschillende organisaties waar je dan bij aan kunt kloppen. Zo zijn er thuiszorgorganisaties welke landelijk opereren. Dit is vaak wat massaal en minder persoonlijk. Er bestaan ook thuiszorgorganisaties welke regionaal werkzaam zijn, hierdoor heb je een grotere kans steeds dezelfde verpleegkundige te treffen. Daarnaast zijn er ook verpleegkundigen die als ZZP'er werken. De transferverpleegkundige in het ziekenhuis kan je eventueel helpen om een keuze hierin te maken.

Een verpleegkundige aan huis

Een verpleegkundige aan huis heb je niet zomaar. Vaak is het zo dat je herstellende bent van een operatie, (chronisch) ziek bent of als je in de laatste levensfase bent aanbeland. Je haalt dus iemand in huis waar je, al dan niet gedeeltelijk, van afhankelijk bent. Deze persoon en organisatie moet dus wel betrouwbaar zijn en je moet je op je gemak voelen. Een goede verpleegkundige kijkt niet alleen naar de lichamelijke zorg maar ook zeker naar het mentale stuk. De reden dat je een verpleegkundige aan huis nodig hebt is immers, vaak, niet niks.

Kosten

De kosten voor een verpleegkundige aan huis verschillen per organisatie of persoon. Het verschilt ook per zorgvraag. Over het algemeen zijn er drie opties.

– Het wordt (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekering.
– De zorg wordt betaald vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Hiervoor heeft de zorgvrager wel een indicatie nodig van het centrum indicatiestelling zorg (CIZ).
– Je mag alles zelf betalen.

Zelf aan de slag

Mocht je zelf aan de slag willen als verpleegkundige aan huis in de regio Tilburg, dan zijn er voldoende opties. Als je al een gediplomeerd verpleegkundige bent kun je uiteraard bij thuiszorgorganisaties solliciteren of als ZZP'er aan de slag. Als je nog geen gediplomeerd verpleegkundige bent zijn er voldoende opties om een opleiding te volgen. Zowel bij een bedrijf of ziekenhuis intern, als via de 'normale' weg.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *